Wat is het voordeel en nadeel van een glazen deur in mijn patchkast?

Veel mensen vragen zich af wat voor soort deur in een patchkast geplaatst moet worden. In deze blog proberen we je uit te leggen wat de voor- en nadelen zijn van een glazen deur in een patchkast.

Patchkast met glazen deur

Allereerst is het erg belangrijk om te beseffen dat een glazen voordeur in een patchkast betekent dat je een achterdeur hebt van plaatstaal. De voordeur van glas heeft een frame met ventilatiegaten en is daardoor erg stevig. Het glazen frame heeft in het midden een glasplaat ban helder glas. Hierdoor krijgt de deur een mooi strak uiterlijk. Mensen hebben vaak een voorkeur voor dit soort kasten door dit mooie uiterlijk. 

Het voordeel van een glazen voordeur is het feit dat er geen geluid wordt doorgelaten. Hierdoor kun je jouw apparatuur makkelijk plaatsen in een ruimte waar gewerkt wordt en het dus stil moet zijn. Sommige kantoorruimtes hebben nu eenmaal geen aparte plek voor dit soort apparatuur. Gewone kantoorruimtes hebben echter vaak een grote stofontwikkeling. Dit stof kan apparatuur beschadigen als het makkelijk in een patchkast terechtkomt. Een glazen voordeur zorgt ervoor dat dit stof buiten blijft en dat jouw apparatuur wordt beschermd.

De warmte die apparatuur in een patchkast kan opwekken is soms gevaarlijk. Als de hitte niet goed uit een patchkast kan verdwijnen kan de oververhitting zorgen voor schade. Deze schade kan weer zorgen voor hoge, onnodige kosten. Het nadeel aan een patchkast met glazen deur is dat de warmte niet altijd makkelijk kan ontsnappen. Een geperforeerde deur biedt die mogelijkheid bijvoorbeeld wel. Als oplossing kun je een ventilatoren set aanschaffen die voor de benodigde verkoeling zorgt. Bij Leqtro kun je alle soorten netwerkproducten kopen tegen scherpe prijzen. 

Wat zijn split achterdeuren? 

Een patchkast die 800mm breed is en 42U, of 47U hoog kan ook split deuren bevatten. Grote bedrijven gebruiken dit soort kasten vaak in grote server, of IT ruimtes. De split deuren zorgen ervoor dat de kasten verder naar de achterkant kunnen worden geplaatst. En standaard geperforeerde deur is veel groter en kan dus niet zo dicht tegen de muur aan worden geplaatst. Splitdeuren bestaan uit 2 delen wat wil zeggen dat de deuren veel minder ruimte in beslag nemen wanneer deze open staan.