Wat is een Search Executive? Alles wat je moet weten

In de wereld van recruitment zijn er talloze functietitels. Dit kan soms verwarrend zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar een geschikte recruiter voor jouw bedrijf. Een rol die de afgelopen jaren is opgedoken, is die van een “search executive”. Maar wat is een search executive en wat zijn of haar verantwoordelijkheden? In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden en alle belangrijke feiten en informatie onthullen over deze functie.

Wat is search executive?

Een search executive is een recruiter die gespecialiseerd is in het invullen van hogere managementfuncties, zoals CEO’s, CMO’s, COO’s en CFO’s. Ze gebruiken hun expertise om kandidaten te vinden die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. De beste kandidaten voor deze functies zijn namelijk vaak al in dienst bij een ander bedrijf en hebben geen tijd of interesse om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Het is de taak van de search executive om deze kandidaten te vinden en hen te overtuigen om te solliciteren naar jouw openstaande functie.

Gaan op jacht naar de beste kandidaten

Search executives worden soms ook wel “headhunters” genoemd. Dit omdat zij letterlijk op jacht gaan naar de beste kandidaten. Ze maken gebruik van diverse bronnen, zoals LinkedIn, referenties van andere kandidaten, en hun eigen persoonlijke netwerk, om passende kandidaten te vinden en te benaderen. Vervolgens voeren zij uitgebreide gesprekken met de kandidaten om meer te weten te komen over hun carrièredoelen, hun vaardigheden en hun persoonlijkheid.

Beschikken over een breder netwerk

Een goed voordeel van het werken met een search executive is dat zij vaak beschikken over een breder netwerk dan een ‘gewone’ recruiter. Dit omdat zij zich speciaal richten op hogere managementfuncties, en hierdoor meer contact hebben met managers en CEO’s in verschillende sectoren. Met deze brede kring van contacten kunnen search executives bijvoorbeeld meer invloed hebben in het benaderen van de juiste persoon voor de zoekopdracht. Vaak wordt dit netwerk als hun belangrijkste assets beschouwd.

Een diepgravende zoektocht

Een van de belangrijkste implicaties van het inhuren van een search executive is dat het een diepgravende zoektocht vereist, wat resulteert in een groter deel van het budget om het juiste talent te werven. Het vinden van kandidaten die niet actief gezocht worden, vereist tijd, mankracht en middelen. Bedrijven moeten bereid zijn om dit budget te investeren in de zoektocht. Maar deze investering is zeker de moeite waard – het vinden van topkandidaten heeft een grote impact op de prestaties van een organisatie en de return on investment.

Het vinden van de juiste persoon voor een hogere managementfunctie kan een uitdagende taak zijn. Daarom kan het een goed idee zijn om samen te werken met een search executive bureau als je op zoek bent naar de perfecte kandidaat. Zij hebben de ervaring, expertise en het netwerk om te zorgen dat de beste kandidaten bij jouw bedrijf komen solliciteren. Het kan even duren, maar de investering is het waard als je de juiste persoon vindt die je bedrijf naar een hoger niveau tilt. Zoals met elke strategische aanpak, is het dan ook belangrijk om samen te werken met een ervaren partner en een duidelijke en gedetailleerde zoekopdracht te formuleren. Alleen zo weet je zeker dat er duidelijke en haalbare doelen opgesteld zijn bij de zoekopdracht.