Waar vind ik opdrachten voor ZZP?

opdrachten voor ZZP

Of je nu een ervaren interimmer bent of net de stoute schoenen hebt aangetrokken en als zelfstandige bent begonnen. Jouw succes valt of staat bij het vinden van de juiste opdrachten voor ZZP. Zonder opdrachten ga je het niet lang volhouden als ondernemer en is er ook weinig lol te beleven aan je ondernemerschap. Waar vind je nu die opdrachten? Misschien heb je je eerste klus gevonden via via en hoop je dat dat zo blijft. Dat hopen wij ook voor je, want het is fijn om van de ene uitdaging in de andere te rollen. Als het voor jou wat lastiger is om aan leuke jobs te komen kan het een heel gedoe zijn om steeds een nieuwe opdracht binnen te slepen. Daarom hebben we in dit artikel allerlei tips op een rijtje gezet die jou helpen om moeiteloos de mooiste interim klussen te vinden. Lees snel verder als jij klaar bent voor een nieuwe uitdaging en zin hebt om een waardevolle bijdrage te leveren aan een organisatie met jouw expertise.

Gebruik actief je netwerk

Bij het vinden van opdrachten voor ZZP is het slim om je netwerk actief in te zetten. Steeds meer bedrijven zien de waarde van tijdelijke mensen bij het invullen van projecten binnen hun organisatie. Interimmers zijn waardevolle krachten die voor bedrijven interessant zijn. Zo heeft de organisatie alle flexibiliteit bij het inzetten van deze mensen. Als er geen werk is, is er ook geen vraag en bespaart de organisatie op de kosten van personeel. Als mensen in je netwerk weten dat jij beschikbaar bent kunnen ze jou voordragen aan bedrijven die mensen zoeken of jou tippen als ze een tijdelijke job voorbij zien komen. 

Bekijk online opdrachten voor ZZP

Als het niet meteen lukt om opdrachten voor ZZP via je netwerk te vinden, dan kan het slim zijn om online te kijken wat er voor aanbiedingen beschikbaar zijn. Er zijn veel partijen die de klussen verzamelen op een site waarop je kunt reageren. Ook kun je werken met organisaties die actief bemiddelen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Bij de meeste sites betaal je een fee voor de bemiddeling. Het bedrag hangt af van de manier waarop de organisatie werkt. Het voordeel is dat je altijd meteen op de hoogte bent van de nieuwste mogelijkheden en ook snel kunt reageren. Zo voorkom je de kans dat de leukste klussen aan je neus voorbij gaan.

Meld je aan bij gespecialiseerde bedrijven

Wil je gaan voor specifieke opdrachten voor ZZP en persoonlijk contact met een bemiddelaar, dan kan dat ook. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in headhunting en actief op zoek gaan naar hoogwaardige projecten en daarbij de juiste match zoeken qua menskracht. Je krijgt dan meestal een case manager die jouw contactpersoon wordt. Als er een mooie opdracht voorbij komt voor je, zal deze persoon contact met je opnemen om te kijken of er een match is, zodat je kunt worden voorgesteld aan de opdrachtgever.

Benader bedrijven voor opdrachten voor ZZP

Je kunt natuurlijk ook zelf bedrijven benaderen voor opdrachten voor ZZP. Kijk welke bedrijven jou interessant lijken en neem contact op om te ontdekken of ze jou als ZZP’er  kunnen plaatsen. Niet geschoten is altijd mis.