Waar moet je online assessments gebruiken?

Online assessments

Online assessments worden gebruikt om de capaciteiten en kwaliteiten van een kandidaat te meten. Dit maakt het voor HR-managers makkelijker om vacatures in te vullen. Dit vermindert ook discriminatie van werkgevers. Je kunt kiezen uit verschillende soorten beoordelingen. Verschillende assessments hebben verschillende doelen en dus  verschillende functies. Beoordelen gebeurt ook op andere manieren. Ook online assessments worden steeds meer gebruikt. Een andere naam hiervoor is e-assessment. Dit staat voor Electronic Assessments, dit zijn digitale assessments. Net als elk ander type assessment hebben online assessments verschillende sterke en zwakke punten. 

Online assessments

Op afstand of op locatie?

Er zijn veel verschillen tussen live assessments en online assessments. Het belangrijkste verschil is waar de beoordeling plaatsvindt. Bij online assessments vindt deze uiteraard online plaats. Dit is een digitaal assessment dat kandidaten overal mee naartoe kunnen nemen. Deze nemen doorgaans niet meer dan 45 minuten in beslag en kunnen door kandidaten in hun vrije tijd worden ingevuld. Live assessments vinden direct plaats. Dit vereist meestal het inhuren van een toegewijde persoon  om deze beoordeling uit te voeren. Online assessments bestaan ​​meestal uit een combinatie van persoonlijkheids-, motivatie- en intelligentietests. Live assessments bestaan ​​doorgaans uit rollenspellen, interviews, persoonlijkheidstests en intelligentietests.

Voor- en nadelen

Online assessments hebben enkele voor- en nadelen in vergelijking met live assessments. Het voordeel van online taxaties zijn de lage kosten. Je hoeft geen personeel in te huren om het te verwijderen. Het duurt ook niet lang. Zoals eerder vermeld, kunnen online assessments tot 45 minuten kosten. Je kunt ook meerdere kandidaten tegelijk testen. Het is echter niet mogelijk om de non-verbale communicatie van een kandidaat te analyseren. Dit is echter mogelijk met live assessment. Ook zijn live beoordelingen veel uitgebreider dan online beoordelingen. Dit zal je  beoordeling verdiepen.