Voorkom escalatie met behulp van mediation in Twente

Als je in een situatie terecht komt waarbij de situatie makkelijk kan escaleren, dan is het vaak beter om weg te kopen. Maar je hebt niet altijd de luxe om gewoon weg te kunnen lopen. Als je in de kroeg in een penibele situatie terecht komt, dan kun je rechtsomkeert maken en de kroeg uitlopen. Je kunt het ook uitvechten met een paar losse tanden als gevolg en daarna kun je je roes uitslapen. In beide gevallen zie je de wederpartij waarschijnlijk nooit meer terug. Als je flink had gedronken, dan weet je waarschijnlijk niet eens meer hoe deze persoon eruit ziet. Maar deze ‘luxe’ heb je zoals gezegd lang niet altijd. Als je ruzie met je partner hebt, dan kan het op verschillende manieren escaleren. Je kunt dan in principe weglopen, maar je moet op den duur dan wel terugkeren. En als het wel escaleert en het gaat voorbij een bepaald punt waarvan je niet terug kunt keren, dan kunnen de verhoudingen voor eeuwig verstoord raken. Dat is met het kroeg voorbeeld geen probleem, want er was immers toch al geen relatie. Maar met iemand die bijvoorbeeld de moeder of vader is van je kinderen, is het niet wenselijk om het zo’n manier te laten escaleren. Daarom doe je er goed aan om, als je bijvoorbeeld wilt scheiden, te zorgen dat het niet zover komt. Maar met emoties die hoog oplopen is het soms lastig om de controle over jezelf en de situatie te bewaren. Daarom is het een idee om te kiezen voor mediation in Twente. Een bemiddelaar in de vorm van een notaris, kan ervoor zorgen dat beide partijen recht wordt gedaan. Doordat je een buitenstaander betrekt bij het conflict, die op objectieve wijze zijn of haar best doet om beide partijen tegemoet te komen, kun je voorkomen dat het escaleert. Beide partijen hebben immers geen hoog oplopende emotionele gevoelens ten opzichte van de notaris. Sterker nog, de emoties zullen vaak al snel getemperd worden, omdat je toch een vreemde betrekt bij het hele probleem. Mediation in Twente helpt je dan ook om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is. Deze oplossing is vaak prima te bereiken zonder mediation in Twente als beide partijen rationeel zijn en zich niet laten leiden door emoties. Maar het gebrek aan rust in de tent is precies de reden waarom mediation in Twente nodig is. 

Maak gebruik van mediation in Twente van Notariskantoor Hof

Als je in een situatie zit waar de rust lastig te bewaren is, dan kun je een beroep doen op Notaris kantoor Hof voor mediation in Twente. Dit kan voor als je in een echtscheiding terecht komt en het vooral omwille van de kinderen belangrijk vindt dat je na de scheiding nog door 1 deur kunt met je partner. Maar uiteraard kun je ook een beroep doen op mediation in Twente bij andere conflictsituaties. 

Kijk op notariskantoorhof.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de diensten van dit notariskantoor, dan kun je alvast een kijkje nemen op de website van notariskantoorhof.nl. Zo kun je ook van diensten gebruik maken als: 

  • Testamenten 
  • Samenlevingscontracten
  • Nalatenschap