Transport Verenigd Koninkrijk kan dat duurzaam?

Kluis openen zonder sleutel

Als ondernemer, die spullen naar een ander land moet vervoeren, ben je natuurlijk op zoek naar transportmogelijkheden. Stel je voor je heb een order gekregen om een partij goederen in het Verenigd Koninkrijk af te leveren. Nu wil jij als ondernemer dit op een duurzame manier doen. Je stelt je zelf dan ook de vraag ‘Transport Verenigd Koninkrijk kan dat ook duurzaam?’ In dit blog leggen we je uit hoe jij duurzaam kunt blijven ondernemen, ook bij het transporteren van goederen. 

Duurzaam transport is intermodaal transport. 

Bij intermodaal transport worden twee of meer mogelijke transportmodi met elkaar gecombineerd. Naar het Verenigd Koninkrijk kun je bijvoorbeeld denken aan het combineren van vrachtvervoer en transport per trein. Bij intermodaal transport wordt in elke fase de lading beheert, zodat dit geen invloed heeft op het klimaat. Hierdoor kun je als ondernemer dan ook groener en duurzamer omgaan met het vervoeren van je goederen. Ook wordt hierdoor de CO2-uitstoot verminderd. Op het moment dat twee CO2-efficiënte modi worden ingezet, zoals de trein of de boot, verminder je de CO2-uitstoot en het energieverbruik per laadeenheid aanzienlijk. Dit in tegenstelling tot vrachtvervoer, wat gepaard gaat om een hogere CO2-uitstoot. 

Transport Verenigd Koninkrijk: duurzaamheid staat voorop

Door gebruik te maken van intermodaal transport naar het Verenigd Koninkrijk draag je als ondernemen bij aan een duurzamere wereld. Maar deze manier van van transport naar het Verenigd Koninkrijk kan ook de kosten reduceren. Transport Verenigd Koninkrijk wordt namelijk goedkoper, wanneer je spoor- en watertransport zou combineren met vrachttransport. Dit komt namelijk door het feit dat er minder uitgegeven moet worden voor gas, omdat treinen en schepen veel meer in een keer kunnen vervoeren dan een vrachtwagen. 

Andere factoren bij transport naar het Verenigd Koninkrijk 

Naast het duurzaamheidsaspect moet je ook rekening houden met andere factoren. Zo is het gebruik van deze manier van transport betrouwbaar en veilig. Je kunt er van op aan dat er altijd genoeg capaciteit aanwezig is om jouw producten naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren. Moet je iets in het uiterste puntje van Schotland afleveren? Dan het is verstandig om gebruik te maken van transport via de trein. Dit transportmiddel kan over lange afstanden reizen, maar zal ook het minste hinder onder vinden van andere verkeer.