Transport & logistiek in de auto-onderdelenindustrie

Het vinden van de meest efficiënte manier om de toeleveringsketen te beheren wordt essentieel in dit scenario van uitbreiding en op tijd toenemende vraag. Met andere woorden, logistiek komt op de voorgrond, zowel om productielijnen draaiende te houden als om optimaal gebruik te maken van de aanhoudende groei van deze branche.

Transport

De uitdagingen van transport & logistiek in de auto-industrie

Momenteel zijn de uitdagingen voor de toeleveringsketen van deze sector een just-in-time-markt en de complexiteit en dynamiek van de sector. Ook al lijkt deze industrie gebaseerd te zijn op lineaire fabricage (de hele dag dezelfde producten, elke dag), het is echt gevarieerd: stuurwielen, stoelen, vloerbedekking. Het is dus een grote uitdaging om een ​​consistent niveau van nul fouten te behouden en ervoor te zorgen dat de goederen net op tijd de bestemming bereiken. Een strategie om dit te bereiken is door de faciliteiten van leveranciers in de buurt van de productie- of assemblagefabrieken te hebben (niet verder dan 8 km afstand). Dit bespaart tijd en kosten en personeel en uitrusting kunnen beter worden ingezet. De complexiteit van deze toeleveringsketen wordt afgemeten aan het feit dat de typische auto uit ongeveer 20.000 componenten en bijna duizend modules of subsets bestaat. Met andere woorden, de logistiek van de autosector bestaat uit een veelvoud aan eerste-, tweede- en derde-tier leveranciers, naast verschillende fabrikanten met te veel assemblage-activiteiten, en andere franchisenemers. Het aanpassen van specifieke configuraties en bepaalde kenmerken die door klanten worden gevraagd, verhoogt het vereiste reactieniveau in toeleveringsketens, aangezien de levertijd tussen de vier en zes weken ligt. Het komt allemaal neer op management, kwaliteit en ontwerppraktijken. Om fouten in deze complexe toeleveringsketen te voorkomen, implementeren bedrijven de nieuwste technologie, zoals magazijnbeheersystemen, streepjescodes en scanetiketten in de lopende band, evenals camera’s en visuele sensoren om de veiligheidsnormen voor kritieke componenten zoals koplampen te verhogen. en ophangingsdelen.

Transport & logistiek diensten

De logistieke ondersteuning die de auto-industrie vraagt, is vrij specifiek, zowel voor de productie als voor de distributieketens. Er zijn ad-hocoplossingen voor autofabrikanten. In grote lijnen moet een ideale logistieke partner efficiënt kunnen reageren op de levenscyclus van de markt en de beste procesmethodologie, technologie, infrastructuur en aanvullende diensten kunnen bieden. Bovendien loont het de moeite om leveranciers te gebruiken met hun eigen consolidaties op wereldschaal; internationaal zee-, lucht-, land- en intermodaal transport; binnenlandse en internationale charters; douane-expediteur; magazijn; voorraadbeheer; en omgekeerde logistiek.