Tijd voor verandering in de organisatie

Maakt uw bedrijf al jaren gebruik van dezelfde organisatie en management, maar is het toe aan verandering? Lees dan verder voor de stappen die u kunt ondernemen.

Organisatie

Na jaren bent u van mening dat er veranderingen moeten plaatsvinden binnen de organisatie om zo nog beter te functioneren en de concurrentie en trends bij te kunnen houden. Mocht u zich geen raad weten hoe u een begin moet maken, dan kunt u schakelen met een bureau dat is gespecialiseerd in verandermanagement. Zo kunt u met de organisatie bespreken bij welke punten u vastloopt en wat voor veranderingen u graag zou willen zien en eventueel zou willen implementeren. Het is vanzelfsprekend dat er aan u ook vragen worden gesteld over de organisatie zelf, zoals de hiërarchie binnen het bedrijf, maar ook bijvoorbeeld hoe het bedrijfscultuur in elkaar zit. Overigens kunt u ook bespreken hoelang zo een plan van aanpak in beslag kan nemen aangezien het niet zo binnen een week ingezet kan worden met resultaten.

Medewerkers

Het is natuurlijk belangrjik dat uw medewerkers in dienst het naar hun zin hebben en zich op hun plek voelen. Maar het kan uiteraard ook voor komen dat een medewerker zich onder druk voelt of simpelweg met tegenzin de werkzaamheden uitvoert. Een reden hiervoor kan zijn dat hij of zij niet genoeg vrijheid krijgt om mee te denken of eigen ideëen te delen en die vervolgens te implementeren. Een oplossing hiervoor zijn bijvoorbeeld zelfsturende teams. Wat is een zelfsturende team? In zo een team heeft een medewerker de ruimte en de vrijheid om zelf aan de slag te gaan en de taken uit te voeren om zo de doelen en de resultaten van de organisatie te behalen. Omdat de medewerker zo de verantwoordelijkheid op zich kan nemen, terwijl hij of zij de vrijheid heeft, dan is de kans groot dat de medewerker plezier in zijn werk ervaart en dus het de werkgeluk verhoogt. Overigens kan dit efficiënt zijn en kan het er ook voor zorgen dat er gewerkt kan worden vanuit nieuwe perspectieven van de medewerkers.