Schuldhulp aan bedrijven, kom ik daarvoor in aanmerking?

Een faillissement komt meestal niet als een donderslag bij heldere hemel. Donkere wolken dreigden al langer. Niet elke ondernemer blijft aanmodderen omdat zijn trots te groot is en hij schuldhulp iets voor zwakkelingen vindt. Er zijn er gelukkig genoeg die wel tijdig de telefoon pakken en hulp inroepen. De gestage stroom rekeningen die onbetaald blijven, is op een gegeven moment niet meer te ontkennen; er moet wat gebeuren.

Oxyz helpt je er weer bovenop

Wanneer je Oxyz vraagt je situatie te bekijken, is dit aanvankelijk vrijblijvend. Men gaat je administratie doorspitten en bepalen of er nog voldoende financiële buffers zijn om de ergste gaten te dichten. Er wordt gekeken of je een BBZ-krediet kan krijgen bij de gemeente of dat wellicht familie of bekenden willen bijspringen. Door middel van spaarsanering kan er steeds een bedrag worden gereserveerd, waarmee de lopende kosten kunnen worden afgehandeld, zoals de vaste lasten. Indien je schuldenlast niet van vaste aard is, kan er begonnen worden met het weer gezond maken van je bedrijf. Ben je ondanks alles toch voornemens om met je bedrijf te stoppen, dan zal je ook in dit lastige proces goed begeleid worden.

Oxyz onlast

Schuldeisers zullen worden benaderd met de vraag of ze wat uitstel willen geven. Als ze merken dat er professionele hulp is ingeroepen, zullen ze daar snel toe bereid zijn. Ook zullen incassobureaus en deurwaarders niet meer tot jouw kantoor doordringen. Deze zullen te woord worden gestaan door de hulpverleners van Oxyz. Die onaangename stroom post hoef je even niet meer onder ogen te komen en die vervelende telefoontjes hoef je ook niet meer aan te nemen. Jij kunt jezelf weer helemaal toeleggen op hetgeen waar je goed in bent: het laten floreren van je bedrijf. Dit zal zijn weerslag hebben op je personeel. Omdat jij weer positief bent, zullen zij weer graag voor je werken, wat resulteert in een omzetstijging. Voor je het weet, kun je deze vervelende periode afsluiten.