Opleiding tot accountmanager

crm-systeem-inzetten

Accountmanagers kunnen aan de slag bij veel bedrijven. Daardoor is de opleiding ook populair. Bij de meeste bedrijven zijn accountmanagers wel actief. Zeker wanneer een bedrijf een product of dienst verkoopt aan een ander bedrijf. Globaal gezien houdt een accountmanager zich bezig met klanten. Ze werken veel met CRM systemen. Tijdens de opleiding leer je dus ook over wat is CRM? Dit is een onderdeel wat nog veel terug zal komen in het werkveld.

Wat doet een accountmanager?

Accountmanagers beheren klanten van een bedrijf. Ze beheren alle klanten of een aantal, dat ligt aan de hoeveelheid klanten van een bedrijf. Vaak houden accountmanagers zich bezig met bedrijven als klant. Ze doen bijvoorbeeld de communicatie richting de klanten maar kijken ook naar hoe er meer verkocht kan worden aan de klant. Alle informatie die ze hebben over klanten verwerken ze in het CRM systeem die gebruikt wordt bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. CRM omvat alle activiteiten rondom klantcontact. Er zijn diverse programma’s die CRM eenvoudiger maken voor bedrijven. Alle gegevens van en afspraken met klanten worden in zo’n systeem opgenomen.

Waar kan je de opleiding volgen?

Om accountmanager te worden kan je de opleiding accountmanager volgen. Dit kan op HBO en MBO niveau. Naast dat je een specifieke opleiding voor accountmanagement kan volgen kun je ook een commerciële opleiding doen. Voorbeelden hiervan zijn commerciële economie of communicatie. Binnen deze opleidingen wordt veel aandacht besteedt aan verkopen en gericht klantcontact. Uiteindelijk hebben accountmanagers ook een erg commerciële rol binnen bedrijven. Commerciële opleidingen en een specifieke opleiding tot accountmanager kun je bij bijna alle HBO scholen volgen. Er zijn diverse websites waar je informatie kan vinden over de vakken binnen de opleiding en waar de opleidingen te volgen zijn. Weet je nu al zeker dat je accountmanager wilt worden dan is een specifieke opleiding in deze richting de beste keuze.