Online autoriteit opbouwen? Niet zonder goede linkbuilding

linkbuilding

Ben je als ondernemer op zoek naar meer en betere manieren om je website omhoog te stuwen in de zoekresultaten in Google? Mocht je dan nog niet aan linkbuilding doen, dan doe je er goed aan te overwegen hier binnenkort werk van te maken. Linkbuilding, dus het verkrijgen van backlinks vanuit (teksten op) andere websites naar jouw website, zorgt immers voor een groeiende online autoriteit van je site. Pak je dit goed aan, dan moet dit zonder meer een verbetering van je ranking als gevolg hebben. Dit goed aanpakken is echter nog zo simpel niet. Om daar alvast een idee van te krijgen lees je hieronder over een aantal valkuilen waar je dus niet in moet trappen.

linkbuilding

Deze valkuilen zijn van toepassing op linkbuilding

• Zoals gezegd houdt linkbuilding in dat je backlinks krijgt vanuit andere websites naar jouw site. Let op dat je er niet ongelooflijk veel tegelijk krijgt. Dit komt namelijk onnatuurlijk over, waardoor je een averechts effect kunt krijgen.

• Teksten met links naar jouw website moeten relevantie hebben met de sites waarop ze geplaatst zijn.

linkbuilding

• Als toevoeging op de vorige valkuil: je kunt in principe geen website speciaal op (laten) richten om deze backlinks op te plaatsen.

• De genoemde teksten moeten kwalitatief in orde zijn. Niet alleen tekstueel gezien, maar ook qua inhoud moet er enige toegevoegde waarde van uit gaan.• Links moeten kloppend zijn en dus ook daadwerkelijk functioneren.