Moeite civiele specialisten te vinden? Zet een recruitmentbureau in

bouwhuysch

Begin 2021 mogen we ons dan wel bevinden in een economische dip, dat houdt nog niet in dat personeelstekorten die voorheen al bestonden nu opeens opgelost zijn. Het is dus nog steeds zo dat er in sommige werkvelden een behoorlijk tekort is een goede werknemers. De civiele techniek is zonder meer een van die sectoren. De kans is aanzienlijk dat als je een bedrijf hebt in dit vakgebied, dat jij dan ook problemen hebt om alle vacatures steeds meer weer naar tevredenheid te vullen. Gezien de tekorten is er ook een grote kans dat je zelfs nauwelijks tijd hebt om een sollicitatieprocedure fatsoenlijk te begeleiden. Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om wat extra hulp in te schakelen. Dit zou je bij uitstek kunnen doen door met een extern werving- en selectiebureau te gaan samenwerken. Lees hieronder waarom dat gunstig voor je kan uitpakken.

bouwhuysch

Voordelen samenwerkingsverband met een kundig bureau

Mits je met een recruitmentbureau gaat samenwerken dat zich alleen met de civiele techniek bezighoudt, dan profiteer je daarvan omdat:

  • dit bureau jouw vacatures op hun website kan plaatsen, soms zelfs aangevuld op websites van hun partners. Je hebt zo dus een groter bereik.
  • een dergelijk bureau voor jou de meest geschikte sollicitanten op een vacature er alvast uit kan filteren. Sollicitaties beantwoorden kun je dan ook gelijk uitbesteden.
  • je aan zo’n recruiter het prima kan overlaten om tenminste de kennismakingsgesprekken te doen. Bovendien kun je hen bijvoorbeeld referenties laten contacteren en assessments laten afnemen.