Met behulp van ethical hackers ben je zeker van een veilig netwerk

Ethical hackers

Misschien heb jij al eens iets gelezen over ethical hackers. Dit zijn niet de hackers die jouw data proberen te stelen of je website platleggen, maar ze proberen kwetsbaarheden in je beveiliging te ontdekken om je te helpen! Ethical hackers gaan dus op zoek naar kwetsbaarheden om je hier vervolgens van op de hoogte te stellen. Op deze manier kan jij jouw netwerk op tijd beveiligen voordat kwaadwillende hackers deze kwetsbaarheden ontdekken. Veel bedrijven schakelen ethical hackers in om hun website of netwerk door te laten testen. Zelfs bij grote miljoenenbedrijven worden er soms nog kwetsbaarheden ontdekt door ethical hackers.

Veiligheid

Dit is hét moment om ethical hackers in te schakelen

Als jij het gevoel hebt dat de beveiliging van je netwerk nog niet helemaal in orde is kan je dit beter zo snel mogelijk laten testen. Sinds Nederland de AVG regelgeving heeft lopen bedrijven met een slechte beveiliging namelijk kans op torenhoge boetes. Bedrijven moeten volgens de nieuwe wet beter omgaan met de persoonsgegevens van consumenten. Als deze gegevens gehackt worden door een kwaadwillende hacker dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens je bedrijf een erg hoge boete geven. Dit wil je natuurlijk niet! Daarnaast is het ook ontzettend slecht voor het imago van je bedrijf als het gehackt wordt. Het is daarom helemaal niet verkeerd om ethical hackers eens naar je netwerk te laten kijken.

Risico's

Welke ethical hackers kan jij inschakelen?

Als jij op zoek bent naar ethical hackers die jouw netwerk kunnen testen dan raad ik je aan om te kiezen voor het bedrijf Seccure. Dit is een bedrijf waar ze heel veel verstand hebben van netwerken en het beveiligen hiervan. Het is dan ook een uitstekend idee om je netwerk door dit bedrijf te laten testen. Zo kunnen ze je informeren over kwetsbaarheden voordat een hacker met minder leuke plannen hierachter komt.