Manieren om thuiswerken te optimaliseren

Thuiswerken was voor sommigen een af ​​en toe iets en voor anderen iets dat alleen als het moet. Het is nu een must voor bijna iedereen. Nu de onzekerheid over COVID-19 (coronavirus) de wereld overspoelt, stellen bedrijven noodplannen op, waaronder het aanmoedigen of verplichten van personeel om thuis te werken.

Verander maar breek je routine niet

Stel dat jouw woon-werkverkeer 40 minuten per enkele reis is. Dat is 80 minuten per dag die je terugkrijgt als je thuis werkt. De valkuil is dat je je routine verliest waardoor je klaar bent voor je werk en klaar bent om weer naar huis te gaan.

Verdeel de bespaarde tijd zonder woon-werkverkeer. Besteed de helft van die tijd aan zelfzorg en de andere helft aan wat je klaarmaakt om te werken. De verleiding is groot om dat allemaal als ongestructureerde persoonlijke tijd te beschouwen, waardoor je onvoorbereid aan de werkdag kunt beginnen.

Richt een juiste werkplek in

Het is belangrijk om een werkplek thuis te hebben die geen deel uitmaakt van het huis. Hiervoor moet je misschien investeren in een zit sta bureau elektrisch, of je krijgt vanuit je werk een bureau dat verstelbaar is. Het is in ieder geval enorm belangrijk om deze plek als werkplek te beschouwen en deze met rust te laten wanneer het werken voorbij is.

Plan virtuele koffie vergaderingen

De realiteit is dat het eenzaam kan zijn om vanuit huis te werken. Kletsen bij de koffiemachine is verdwenen. ‘Hé, we gaan lunchen. Kom met ons mee.” Dat gebeurt niet. Je middag koffiepartner is 2 uur rijden.

Het is geen geheim, mensen zijn sociale wezens. Het is een geheim dat wanneer jij (en alle anderen) vanuit huis werken, je die geïmproviseerde chats moet plannen. Zet het in de kalender.