Lockers op je werk

Van de verschillende manieren om je spullen op de werkvloer te beschermen en te beveiligen zijn lockers met pincode waarschijnlijk een van de meest gebruikte opties. Vanzelfsprekend is het erg belangrijk voor mensen om hun spullen veilig op te kunnen bergen. Niet alleen betekent dit dat hun spullen en persoonlijke eigendommen niet gestolen worden, het creëert ook een veilige en prettige sfeer op het werk wat de werklust motiveert en mensen zich op hun gemak laat voelen. Hierdoor zijn kluisjes, zoals lockers met pincode erg veel gebruikt. Er zitten echter ook nadelen aan dit soort lockers, naast de verscheidene voordelen.

Een redelijk makkelijk mechanisme

Het mechanisme waarin deze lockers met een cijfercode worden gemaakt is erg interessant, maar kent ook nadelen. Het werkt door een slot met een reeks cijfers waarin je een code invoert die voor in de toekomst zal gelden als de oplossing om het slot open te maken. Dit gebeurt doordat er aan elk cijfer een soort groef in de metalen buis is verbonden, waar uitstulpingen in kunnen zitten. Als alle groeven gevuld zijn, kan de buis als het ware door het slot glijden en is het van het slof af. Dit betekent dat een goede cijfercode dus gelijk staat aan het van het slot af halen van de locker.

Nadelen en makkelijk te kraken

Dit is een ingenieus mechanisme, maar ook vrij simpel, waardoor het niet heel lastig is om te kraken. Wanneer een groef gevuld wordt, maakt het namelijk een net aan ander geluid dan wanneer je gewoon over een niet-gevulde groef gaat. Dit betekent dat je kunt horen wanneer een groef gevuld wordt en je dus weet wanneer je een juist onderdeel van een cijfercode hebt. Met wat heen en weer gokken kun je dus het slot redelijk makkelijk kraken. Door dit gevaar is het erg belangrijk dat je een hoge kwaliteit locker koopt met een cijfercode, die beter bestendig is tegen dit soort risico’s.