Is een energielabel voor een woning aanvragen veel werk of is het eenvoudig?

Mijn ouders waren voornemens hun woning te gaan verkopen. Zij hadden mij gevraagd om uit te zoeken wat er allemaal kwam kijken bij het verkopen van hun woning. Na wat onderzoek te hebben gedaan op het internet kwam ik erachter dat zij een energielabel voor hun woning moesten aanvragen. Dit was sinds enkele jaren verplicht wanneer je een woning zou gaan verkopen die nog geen energielabel had. Ik vertelde dit aan mijn ouders waarop zij mij eigenlijk direct vroegen of ik zou kunnen uitzoeken hoe zij een energielabel voor hun woning zouden kunnen aanvragen. Natuurlijk wilde ik dit wel doen want ik was immers beter op het internet dan mijn ouders. Daarnaast hadden mijn ouders een eigen zaak waardoor zij het erg druk hadden en eigenlijk geen tijd hadden voor dit soort dingen. Zodra ik thuis was ging ik online zoeken naar hoe ik een energielabel voor een woning zou kunnen aanvragen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik op de website aanvragen-energielabel.nl. Deze website liet direct zien dat ik op deze website wel degelijk een energielabel voor een woning zou kunnen aanvragen. De website gaat veel informatie en gaf een duidelijke uitleg over het proces van een energielabel voor een woning aanvragen. Dit was erg fijn want hierdoor wist ik zeker dat ik op de juiste website beland was. Ik had nog enkele vragen over een energielabel voor een woning aanvragen en besloot het bedrijf te bellen. Ik kreeg een zeer aardige mevrouw aan de telefoon en zij heeft mij het hele proces voor een energielabel voor een woning aanvragen nog eens uitgelegd. Ik kom al mijn vragen aan haar stellen en aan het eind van de telefoongesprek had ik helemaal duidelijk hoe ik een energielabel voor een woning kon aanvragen. Ik besloot een afspraak in te plannen en te hopen dat ik snel geholpen kon worden zodat ik snel een energielabel voor de woning kon aanvragen en mijn ouders ook wat meer gerust zouden kunnen zijn.

Een energielabel voor de woning aanvragen was zo gebeurd!

Het energielabel voor de woning aanvragen was zo gebeurd. Tijdens een telefoongesprek met de aardige mevrouw plande ik een afspraak in maar op één van de medewerkers langs het huis van mijn ouders zou gaan om een controle te doen. Op basis van deze controle zou er een energielabel voor de woning komen. Gelukkig om de afspraak al binnen enkele dagen plaatsvinden waardoor de verhuizing van mijn ouders en de verkoop van de woning geen vertraging zou oplopen. Tijdens de afspraak kwam er inderdaad een medewerker voor controle van het huis. Dit verliep allemaal heel erg soepel en de medewerker was zeer vriendelijk en legde het hele proces nogmaals uit. Na de afspraak hadden wij binnen enkele dagen het energielabel voor de woning binnen en konden mijn ouders verder met de verkoop van hun woning.

Vriendelijkheid en snelheid is wat dit bedrijf omschrijft

Al met al waren wij heel tevreden met dit bedrijf voor een energielabel voor de woning aanvragen en wel om de volgende redenen:

  • Het energielabel voor de woning aanvragen ging heel gemakkelijk en soepel
  • De medewerkers waren zeer vriendelijk
  • De afspraak kon snel ingepland worden waardoor een energielabel voor de woning aanvragen snel kon gebeuren

Wij zouden dit bedrijf zeker aanraden!