Huur een strafrechtadvocaat in.

strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat is logischerwijs geïnteresseerd in het strafrecht. Als je strafrecht wilt leren kun je dat doen vanuit het wetboek van strafrecht. Hij staat aan de zijde van de verdachte en vecht in de rechtszaal tegen de officier van justitie. Zijn taak is om de meest gunstige beslissing voor de verdachte te krijgen. Moet uitstekende kennis hebben van het Nederlandse recht.  Hij staat vaker voor de rechter dan een advocaat die zaken doet met bedrijven, dus hij moet ook over presentatievaardigheden beschikken. Afhankelijk van de organisatie kan een strafrechtadvocaat in een groter kantoor worden gevonden of alleen werken. Naast de meest bekende zaken zijn er natuurlijk allerlei zaken, van het beschermen van ‘kruimeldieven’ tot ‘witteboordencriminaliteit’ zoals fraude.

strafrechtadvocaat

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Een strafrecht advocaat verdedigt cliënten die door het Openbaar Ministerie (OM) zijn vervolgd op grond van het Wetboek van Strafrecht. Deze code definieert de categorie waarin misdrijven vallen en of ze  moeten worden behandeld als misdrijven of misdrijven. Het Wetboek van Strafrecht bevat ook richtlijnen over de straffen die op deze misdrijven van toepassing zijn. De uiteindelijke  straf wordt echter bepaald door de rechter. Een strafrechtadvocaat probeert  van de rechter de best mogelijke beslissing voor zijn cliënt te krijgen. 

Welke werkzaamheden heeft een strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat heeft veel werkzaamheden. U vertegenwoordigt uw cliënt op zittingen en in de rechtszaal. Je onderhandelt met de klant om de juridische strategie te bepalen. Om deze strategieën onder meer voor te bereiden, is het noodzakelijk om de documenten en beschuldigingen grondig te bestuderen en vertrouwd te raken met de jurisprudentie. Jurisprudentie omvat alle beslissingen van rechters. Ook stelt u juridische administratieve documenten op ter onderbouwing van uw claim. Daarnaast kan het vinden van getuigen en deskundigen, het horen van die getuigen en deskundigen en het optreden als getuige tijdens het proces tot uw dagelijkse werkzaamheden behoren.