Google Cardboard bedrukken ter promotie

Google Cardboard

Er zijn duizenden promotionele artikelen, van pennen tot pepermuntjes of flessen wijn met een speciaal etiket. Sommige promotionele producten zijn zo afgezaagd dat je er eigenlijk niet meer mee voor de dag kunt komen, andere cadeau’s zijn te specifiek of gewoon te kostbaar om zomaar uit te delen. Je wilt een artikel waarmee je promotie kunt maken voor jouw merk, product of dienst op een wijze die gezien en onthouden wordt. Google Cardboard bedrukken ter promotie is een moderne en betaalbare wijze om een memorabel geschenk te geven aan (potentiële) klanten en relaties. Wat is een Google Cardboard en hoe kun je daar het meest profijt uit halen? Dat lees je op deze pagina!

Google CardboardWat is een Google Cardboard?

In 2014 kwamen enkele slimme mensen van Google met het idee om een kartonnen smartphone houder te maken waarmee je VR content kunt bekijken. Je hebt zo geen dure VR headset nodig, jouw eigen smartphone is voldoende. Miljoenen exemplaren later en het bewijs is daar, mobiele VR vertegenwoordigt een gigantische markt.

Voorwaarden voor Cardboard als promotiegeschenk

Wanneer je promotiemateriaal verspreid wil je dat het betaalbaar is maar toch niet goedkoop overkomt, het is prettig wanneer het presentje een praktische toepassing heeft maar het moet wel prikkelen. Met een beetje geluk gaat een promotieartikel een eigen leven leiden waardoor meer mensen geconfronteerd worden met het merk, product of de dienst. De Google Cardboard smartphone houder voldoet aan al deze voorwaarden. De New York Times gaf ooit aan al haar leden een Cardboard houder cadeau, er werden zo direct één miljoen smartphone houders in omloop gebracht.

Toepassingen voor Google Cardboard houders

Je kunt de voordelen van deze Cardboard houders opsommen, het is eigenlijk veel beter om gewoon enkele praktijkvoorbeelden te noemen. Dit zijn acties die reeds succes hebben opgeleverd en nog steeds volop mogelijkheden bieden voor zowel kleine ondernemingen als grote organisaties:

  • Laat een 360 video maken van een bedrijf, product of dienst en toon deze via kanalen als YouTube of Facebook. Deel een Google Cardboard met bedrukking uit aan de doelgroep en verwijs ze naar de videoclips.
  • Geef geïnteresseerden een voorproefje van een evenement, een theatervoorstelling of een vakantie door VR video te laten zien via een Cardboard met opdruk. In India werd er op deze wijze een grote bioscoopfilm gepromoot met speciaal opgenomen videobeelden in 360 graden die met een bedrukte Cardboard houder te bekijken waren.
  • Tijdens beurzen en evenementen zijn Cardboards als promotiemiddel ook ware blikvangers, daarnaast is het ook een manier om ruimte te besparen. In plaats van alle opties uit te stallen kun je bezoekers met hun eigen smartphone laten kijken naar het assortiment in VR. En die houder mogen ze achteraf gewoon houden.
  • Makelaars hebben de voordelen van Virtual Reality presentaties al enige tijd geleden ontdekt. Een 3D presentatie die klanten thuis kunnen bekijken met een Cardboard houder met opdruk maakt het proces prettiger en eenvoudiger voor zowel de aanbieder als de afnemer. De VR bril is opvouwbaar en kan daarmee gewoon door de brievenbus.

Google Cardboard bedrukken

Er zijn verschillende soorten Google Cardboard houders, de 2.0 versie is voorzien van betere lenzen en een “knop” wat meer mogelijkheden biedt voor interactie. Overigens is rondkijken vaak al voldoende bij VR ervaringen. Het karton kan op elke wijze bedrukt worden, in overleg met de ontwerpen wordt bepaald hoe de boodschap het beste tot zijn recht komt. Immers is de opdruk niet alleen bedoeld voor de gebruiker, het zijn juist de omstanders die naar de persoon met de VR bril kijken die je enthousiast wilt maken. Het is zelfs mogelijk om van eerste concept tot levering aan huis direct bij één partij te regelen, dat maakt de Google Cardboard een ideaal promotiemiddel.