Geschikte keukenvloer voor horeca vinden

Het vinden van een geschikte keukenvloer voor horeca is niet altijd even gemakkelijk. Een vloer van plavuizen is binnen woningen bijvoorbeeld heel gebruikelijk, maar voor horecagelegenheden minder geschikt. Denk aan het feit dat de randen van het cement tussen de tegels snel vuil kan worden. Hierdoor krijgt de keuken van uw horecagelegenheid een onhygiënische uitstraling. Het zou zelfs voor kunnen komen, dat u een boete krijgt voor een achterblijvende hygiëne in uw pand! Ook een houten vloer is niet altijd even geschikt. Als er een pan met water op de vloer zou vallen, zou dit de vloer krom kunnen laten trekken. U zal de vloer als gevolg hiervan opnieuw moeten leggen. In dit artikel vertellen we u meer over geschikte vloeren voor horecagelegenheden.

PVC-tegels als keukenvloer voor horeca gebruiken

Een van de vele soorten vloeren die regelmatig binnen horecagelegenheden gebruikt wordt, is een pvc-vloer. De pvc-vloer kan worden aangeleverd als losse clicktegels, die u zelf aan elkaar kunt verbinden. U kunt de vloer natuurlijk ook door een gespecialiseerde partij laten leggen, om er zeker van te zijn dat dit op de juiste wijze gebeurt. Een keukenvloer van clicktegels heeft het voordeel dat de tegels goed op elkaar aansluiten en eventueel individueel vervangen kunnen worden bij schade.

Andere voordelen van deze tegels zijn de krasbestendigheid en het feit dat de vloeren niet snel zullen slijten. Zeker doordat er veel over deze vloer gelopen wordt, kan de vloer al snel vaal van kleur worden. Door voor clicktegels van pvc te kiezen voorkomt u dit!