Een family business starten met je broer

Na een lange tijd in loondienst geweest te zijn, ben je ervan overtuigd dat het je moet lukken om een succesvolle business te starten. Toen je dit tijdens een familiebijeenkomst uitte, gaf je broer aan dat hij dit ook wel zag zitten. Gek genoeg werkt hij in een branche die perfect aansluit bij die van jou. Diezelfde avond zijn jullie bij elkaar gaan zitten en zijn er onwijs goede ideeën ontstaan. Na deze avond hebben jullie besloten dat er geen weg meer terug is en jullie samen een family business gaan starten. Aangezien jullie hier beiden nog geen ervaring in hebben, is het belangrijk dat je vooraf weet wat er allemaal geregeld moet worden. 

Family Business

Stop niet zomaar met je werk

Allereerst is het verstandig om niet zomaar te stoppen met je huidige werk. Al helemaal niet als je hier financieel afhankelijk van bent. Probeer de avonduren en de weekenden te spenderen aan je nieuwe business en kijk of je hier stappen mee maakt. Als er langzaam geld mee wordt verdiend dan zou je ervoor kunnen kiezen om te stoppen met je andere baan. 

Schrijf je in bij de KvK en maak duidelijke afspraken

Als je er 100% zeker van bent dat je een bedrijf wilt beginnen met je broer dan is het belangrijk dat je vooraf duidelijke afspraken maakt. Wie is waarvoor verantwoordelijk en hoeveel geld leggen jullie beiden in? Denk daarnaast ook vast na over hoe problemen opgelost kunnen worden zonder dat er problemen ontstaan in de familie. 

Mocht je alles uitgedacht hebben dan is het tijd om naar de KvK te gaan. Schrijf je in en geef aan wat voor bedrijfsactiviteiten je uit wilt gaan voeren. Bereid het gesprek enigszins voor zodat je het snel kunt afronden.