Dit wist jij nog niet over executive search

Werving en selectie is een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf. Veel bedrijven vallen of staan bij goed personeel. Maar waar vind je nog goed personeel in deze krappe arbeidsmarkt? Juist, het antwoord is executive search! Executive search is een methode die werving en selectie heel anders aanpakt dan je gewend bent van de gemiddelde HR-medewerker. In dit artikel vertel ik je alles over executive search, lees je mee?

Hoe werkt executive search?

Executive search houdt letterlijk in dat er gezocht wordt naar de meest geschikte kandidaat voor de job. Dat klinkt als doorsnee recruitment, maar dat is het niet! Een executive searcher (beter bekend als headhunter) is iemand die voor niets en niemand aan de kant gaat, wat wil zeggen dat er door een headhunter meestal wordt gezocht naar kandidaten die al een baan hebben. Dit zijn over het algemeen namelijk de beste in het werkveld.

De geschiedenis van executive search

Het begrip Executive search is al een aantal decennia oud en is in de jaren 60 naar Europa gekomen. Het begrip headhunten komt oorspronkelijk uit de VS. De eerste executive search firms waren gevestigd Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Executive search in Nederland

Om en nabij zijn er zo’n 100 firma’s die zich bezig houden met executive search in Nederland. Dat deze bedrijven zich alleen met topfuncties bezighouden blijkt wel uit het feit dat het gemiddelde salaris van een geplaatste kandidaat boven de 100.000 euro ligt. Headhunters doen gemiddeld per jaar zo’n 20 plaatsingen. Je kan dus ongeveer uitrekenen wat een headhunter verdient als je er van uit gaat dat de headhunter een percentage van het salaris verdient.

Meer weten over headhunting en executive search? Neem dan hier eens een kijkje!