Code 95 halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Wesseldijk

Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je jouw code 95 halen. Wesseldijk is een grote regionale rijschool in de omgeving Arnhem- Nijmegen. Je kunt hier terecht voor rijbewijzen in alle categorieën. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in logistieke opleidingen en code 95. Zowel het behalen van de basiskwalificatie als de verplichte nascholing kun je hier volgen.

Code 95 halen

Code 95 halen om veiligheid op de weg te vergroten

Als je als beroepschauffeur met een bus of vrachtwagen de weg op wilt bent je verplichting om je code 95 te halen. Dit is een bewijs dat je bekwaam en geschikt bent om met een groot voertuig zoals een bus of vrachtwagen aan het verkeer deel te nemen. Als er bij een ongeluk een bus of vrachtwagen is betrokken dan zijn de gevolgen een stuk groter. Daarom wordt van professionele chauffeurs die dagelijks op de weg zijn wat meer verwacht. Hun verantwoordelijkheid naar andere weggebruikers is groter. Daarom is code 95 in het leven geroepen. Deze kwalificatie voor beroepschauffeurs geldt voor de hele Europese Unie.

ADR

5 jaar geldig

Als je jouw code 95 hebt gehaald dan wordt je geregistreerd in het rijbewijzenregister. Op je rijbewijs krijg je de code 95 vermelding bij de betreffende categorie. Zo kun je altijd aantonen dat je in het bezit bent van de kwalificatie code 95. Overigens ben je met alleen het code 95 halen er nog niet. Deze registratie is namelijk maar 5 jaar geldig. Na die 5 jaar moet je jouw registratie verlengen en hiervoor moet je verplicht 35 uur nascholing volgen. Zo blijft het veilig op de Europese snelwegen. Ook je nascholing kun je volgen bij Verkeersschool Wesseldijk. Je vindt hier een groot aanbod aan cursussen die je kunt volgen om aan jouw verplichtingen te voldoen. Hierdoor vind je altijd wel iets dat bij jou en je dagelijkse werk past. Denk bijvoorbeeld aan criminaliteitspreventie, leefstijl chauffeurs, pluimveetransport of vervoer van personen met een handicap.