Denios: voor een brandwerende kluis en andere brandwerende opslagvoorzieningen

Brandwerende kluis

Voor ons bedrijf kochten wij laatst een brandwerende kluis bij Denios. Dit bedrijf is gespecialiseerd in producten voor de opslag en behandeling van gevaarlijke stoffen en vloeistoffen. Denios is wereldwijd marktleider en heeft dus alle kennis en ervaring in huis om hierin te adviseren.

Brandwerende kluis en andere opslagvoorzieningen

Brandwerende kluisNaast de brandwerende kluis hebben ze ook andere brandwerende opslagvoorzieningen. Je kunt hierbij denken aan opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen die een gevaar kunnen vormen in geval van brand. De maatregelen die genomen moeten worden voor deze stoffen gaan verder dan de eisen die gesteld zijn in het Bouwbesluit. Zo kan het brandcompartiment gezien worden als een kubus die op alle vlakken gelijk wordt beoordeeld. Dit heeft dan betrekking op de wanden, het dak, de deuren, de ventilatie openingen en de constructie. De brandwerendheid van de constructie worden beoordeeld op basis van de Europese EN norm.

De producten van Denios

Denios verkoopt verschillende type brandwerende opslagvoorzieningen. Zo is er het type FBM, voor de opslag van pallets. Het type BMC is speciaal voor de opslag van kleinere verpakkingen en individuele vaten. Naast deze opslagvoorzieningen heeft Denios ook verschillende andere producten voor de opslag en handeling van gevaarlijke stoffen. Hierbij kun je denken aan de opslag van gasflessen, de uitpandige opslag van gevaarlijke stoffen, veiligheidskasten, handeling van vloeistoffen, verwarmen van chemische stoffen, veiligheidsaccessoires en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en nood- en oogdouches.

Onze ervaring met Denios

Brandwerende kluisWij zijn erg tevreden met onze brandwerende kluis. Al hopen we natuurlijk niet dat we hem ooit nodig gaan hebben, het fijn dat de bescherming er is. Daarnaast hebben wij ons ook door de adviseur van Denios laten adviseren over het omgaan met gevaarlijke stoffen. Natuurlijk zijn wij op de hoogte van alle geldende normen en regelgeving, maar het was fijn om te horen wat zijn hier verder nog in kunnen betekenen. Dit krijgt nog zeker een gevolg met de aanschaf van de andere producten van Denios.