Begin een nieuw avontuur met behulp van een outplacement bureau

Soms komt het wel eens voor dat je op zoek moet of gaat naar een nieuwe baan. De aanleidingen hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met een reorganisatie binnen je huidige werkgever, of omdat er door het Coronavirus geld vrijgemaakt moet worden. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je zelf op zoek wilt naar een nieuwe baan, omdat het niet meer zo klikt tussen jou en je werkgever of omdat je simpelweg in een nieuwe omgeving wilt zijn. Wat de reden ook is, het is duidelijk dat je aan een nieuwe baan moet komen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar sommige mensen hebben hier veel moeite mee na lang voor één bedrijf gewerkt te hebben. Een outplacement bureau kan je dan helpen.

Wat is een outplacement bureau?

Je moet een outplacement bureau zien als een mediator tussen jou en je potentiële, nieuwe werkgever. Ze zijn de schakel tussen de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt. Mensen die een outplacement bureau om hulp vragen zijn zeer verschillend; van mensen die ontslagen zijn tot mensen die gewoon toe zijn aan wat anders. Het outplacement bureau gaat met jou in gesprek om te kijken waar jouw interesses en vaardigheden liggen. Met behulp van deze gegevens gaan ze voor jou op zoek naar de beste opties. Ze gaan in gesprek met bedrijven om erachter te komen waar ze precies naar op zoek zijn, om zo tot een beperkte selectie te komen waaruit jij kunt kiezen.

Een outplacement traject kan zeer variëren

Wanneer je een outplacement bureau inschakelt ga je een outplacement traject aan. Dit kan zeer variëren van persoon tot persoon. Iemand die al meer dan 20 jaar voor dezelfde werkgever heeft gewerkt zal meer moeite hebben met opnieuw solliciteren dan iemand die er nog maar 1 jaar werkzaam is. Het traject verschilt daarom enorm per persoon. Ga in gesprek met een outplacement bureau om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen.