Aan de slag met LinkedIn

Je hebt bedacht dat je met jouw bedrijf een pagina wilt aanmaken op LinkedIn. Top! Want dit sociale media platform is bij uitstek geschikt om vele professionals te bereiken. LinkedIn richt zich namelijk op de echte zakelijke netwerken. Het is mogelijk om via LinkedIn contact te onderhouden met je zakelijk contacten, een nieuwe baan te vinden, advies te vragen aan professionals in dezelfde branche én te connecten met jou vrienden en familie.

Omdat LinkedIn een zakelijk social media platform is zul je hier geen vakantiefoto’s of andere niet zakelijke content tegenkomen. Perfect voor je zakelijke netwerk dus!


Beginnen met LinkedIn


De eerste stap om te beginnen met LinkedIn is een profiel aanmaken op LinkedIn. Dit is geheel gratis. Binnen dit profiel vul je al je gegevens in en voeg je een goede zakelijke foto toe. Daarna is het de tijd om connecties te maken met personen die je al kent. Je kunt natuurlijk ook connecten met personen die bij je werken, familieleden, maar ook personen die je niet kent maar zich wel in dezelfde branche bevinden.

Wanneer je LinkedIn profiel helemaal op orde is dan kan je ervoor kiezen om LinkedIn uit te besteden. Dit kan je doen wanneer je toch het gevoel hebt dat je niet genoeg tijd hebt om actief te zijn op LinkedIn. Het is namelijk wel belangrijk voor LinkedIn dat je hier goed actief op bent en op voor jou interessante bijdrages reageert. Je netwerk moet je nou eenmaal goed onderhouden.

LinkedIn uitbesteden

Heb je toch geen tijd om jouw LinkedIn up-to-date te houden en wil je LinkedIn uitbesteden? Dan maak je de juiste keuze. Een social media marketingbureau, als BuildSocial, helpt jou met het opbouwen van jouw LinkedIn netwerk. Zo weet je zeker dat je binnen een aanzienbare tijd een mooie doelgroep voor jouw LinkedIn hebt opgebouwd